top of page

Bevrijding uit onze eigen gevangenis


Een mens is een deel van het geheel dat we "universum" noemen, een in tijd en ruimte begrensd deel. Hij ervaart zichzelf, zijn gedachten en gevoelens als iets wat losstaat van de rest - een soort optisch bedrog van zijn bewustzijn. Dit bedrog is een soort gevangenis voor ons, die ons tot onze persoonlijke verlangens beperkt en tot affectie voor een paar mensen die ons het naast zijn. Het moet onze taak zijn om onszelf uit deze gevangenis te bevrijden door onze kring van mededogen uit te breiden tot hij alle levende wezens en de hele natuur in haar schoonheid omvat. Niemand is in staat dit volledig te bereiken, maar het streven ernaar is op zichzelf al een deel van de bevrijding.

Albert Einstein


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page