top of page

De kracht van de ademhaling


Oefening De kracht van de ademhaling Bewust ademhalen is bewust zijn. Ademhalen is een belangrijke bondgenoot en leraar bij meditatie. Het ritme van de ademhaling is afhankelijk van onze activiteiten, onze emoties, hoe wij ons voelen...En de adem omvat onze levensenergie, de zuurstof en de verbinding met alles om ons heen. Planten en dieren, we ademen allemaal, in en uit, diezelfde mooie levensenergie op aarde. Een korte oefening om de kracht te voelen van de adem in jou. Oefening (10 min): Ga ergens zitten waar je niet gestoord kunt worden, zoek een comfortabel plekje op. Verleg je aandacht naar je ademhaling. Haal gewoon adem zoals je altijd doet. Voel hoe de lucht je longen ingaat en weer uit...de stroom van de lucht...in je mond, je neus, je keel, naar beneden, je longen in...en weer uit...voel hoe je borstkas uitzet bij iedere ademhaling en weer terugveert. Leg je handen op je buik. Voel hoe de adem je buik in beweging brengt. Laat je schouders zakken en houd je rug recht. Houd je aandacht op je ademhaling gericht, alsof je op de golven van je ademhaling drijft. Telkens wanneer je merkt dat je geest afdwaalt, ga je rustig met je aandacht terug bij de ademhaling...in en uit...in en uit...Iedere gedachte is als een wolk in de lucht...Je wordt je bewust van de gedachte en laat deze rustig voorbij drijven. Als je geest honderd keer afdwaalt, breng je hem honderd keer terug bij de ademhaling...probeer niet te oordelen, je kunt niets goed of fout doen...ademhalen is wat je doet, bewust zijn. Geduld.... vertrouwen.... aandacht.... eindeloos beginnen.... niet streven.... aanvaarden.... loslaten... Voel wat deze woorden, deze begrippen met je doen, wat ze voor jou betekenen...laat ze vloeien in je lijf, met de ademhaling, in en uit...Adem in en uit... Vul je hele lijf met de levensenergie, met licht, met liefde, en voel de verbinding met alles om je heen. De adem die ons verbindt, de adem die ons geeft, de adem die ons dient, de adem die ons leert bewust te zijn. Langzaam kom je weer terug in de ruimte, wiebel eens met je tenen, beweeg je vingers, strek je lijf. En neem nog een bewuste diepe zucht...ahhhhh.. Namaste


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page